nedjelja, 26. travnja 2009.

3. VAZMENA NEDJELJA

3. VAZMENA NEDJELJA B
26. 4. 2009.


Danas pod misom u 11,30 je PRVA SV. PRIČEST u našoj župi.

Ponedjeljak: Bl Ozana Kotorska, djevica
Srijeda: Sv. Katarina Sijenska, djevica i zaštitnica Europe
Četvrtak: Sv. Venancije, biskup i mučenik
Petak: Sv. Josip Radnik, - državni praznik rada
Subota: Sv. Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj

Ovaj tjedan je tjedan zahvale naših prvopričesnika za sakrament kojeg su primili ove nedjelje. Stoga još ovaj tjedan prvopričesnici trebaju doći svaki dan na večernju sv. misu u 19,00 sati.
U srijedu, u vrijeme sata župnog vjeronauka trebaju vratiti prvopričesničke haljine.

U četvrtak, 30. 04. 2009. večernjom sv. misom zahvalit ćemo Bogu za naše nedavno župno hodočašće u Padovu, Asiz i Loreto. Nakon sv. mise biti će u našoj crkvi projekcija filma „Osnivači crkvenih redova - Sv. Franjo iz Asiza“, te zajedničkih fotografija sa hodočašća. Pozivamo sve koji su hodočastili, a posebno one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli poći a to su željeli, da dođu u četvrtak i barem malo podjele s nama duhovnost Sv. Franje Asiškog koju smo svi zajedno kao hodočasnici u ovoj godini franjevaštva doživjeli.

U petak je prvi petak, posjetiti ćemo bolesne i nemoćne u našoj župi.

U subotu je u našoj katedrali uoči slijedeće nedjelje „Dobrog pastira“ molitveno bdijenje za mlade s početkom u 21,00 sat. Pozivamo sve mlade da se u subotu nađemo u katedrali.

Slijedeća nedjelja je 4. Vazmena nedjelja – Nedjelja „Dobrog Pastira“ – nedjelja molitve za duhovna zvanja. Obilježiti ćemo je posebno za mlade naše župe kod večernje sv. mise u 19,00 sati.

nedjelja, 19. travnja 2009.

2. VAZMENA NEDJELJA

2. VAZMENA NEDJELJA B

19. 4. 2009.


Danas je 2. Vazmena nedjelja ili Bijela nedjelja .

Utorak: Sv. Anzelmo, biskup i crkveni naučitelj

Srijeda: Sv. Kajo

Četvrtak: Sv. Jure, mučenik

Petak: Sv. Fidel Sigmaringenski, prezbiter i mučenik

Subota: Sv. Marko Evanđelist, blagdan

Vjeronauk počinje u ponedjeljak za sve uzraste i krizmanike po redovitom rasporedu.

Ovaj tjedan je svaki dan kod večernje mise duhovna priprava za prvopričesnike. Svaku večer trebaju doći na sv. misu u 19,00 sati.

U srijedu 22. 04. 2009 u sate župnog vjeronauka prvopričesnici trebaju doći preuzeti svoje haljine.

U subotu 25. 04. 2009. u 10 sati je prva sv. ispovijed za ovogodišnje prvopričesnike

Slijedeća nedjelja je 3. Vazmena nedjelja., POD SV. MISOM u 11,30 je PRVA PRIČEST

nedjelja, 12. travnja 2009.

Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjeg

U S K R S - V A Z A M
12. 4. 2009.

Danas je nedjelja Uskrsnuća Gospodnjeg ili Vazam i mise su u: 8, 10, 11.30 i 19 sati. Kod svih jutarnjih misa biti će blagoslov jela. Danas ne ispovijedamo.

Na Vazmeni ponedjeljak: mise su u 8,00 i 19,00 sati.

U utorak, 14. travnja krećemo na župno hodočašće u Asiz. Polazak je ispred crkve u 22,00 sata. Molimo sve koji idu na hodočašće da dođu u 21,30 kako bi se na vrijeme mogli pripremiti za polauzak. Povratak je u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Molimo sve koji idu na hodočašće da se pridržavate i uputa koje ste dobili na svoju kućnu adresu.

Slijedeća nedjelja je 2. Vazmena nedjelja ili Bijela nedjelja. Mise su u 8, 10, 11.30 i 19 sati.

Od tiska preporućamo sve što je izloženo, posebno preporučujemo naš župni listić. Pogledajte oglase na plakatima

Svima Vama i Vašim obiteljima mi braća Kapucini i Sestre Sv. Križa želimo SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

subota, 11. travnja 2009.

CVJETNICA

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE B
05. 04.. 2009.

Danas je Cvjetnica - nedjelja muke Gospodnje. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu, molitvena za duhovna zvanja.
Za župsku misu u 10 sati okupiti ćemo se u dvorištu ispred crkve, blagosloviti grančice, te svečanom procesijom ući u crkvu gdje će se pjevati muka po Marku. Kroz jutarnje mise članovi udruge Zdenac će svim župljanima dijeliti maslinove grančice. Večernje sveta misa večeras započinje u 18,30 sa pokorničkim bogoslužjem i ispovijedi za odrasle! Sve vas pozivamo na pokorničko bogoslužje, kako bi se za Uskrs na vrijeme ispovjedili!

Sutra, u ponedjeljak, je ispovijed za starije i bolesne osobe po obiteljima. Stoga nam ih prijavite kako ne bi ostali bez ispovijedi i pričesti za Uskrs.

U utorak u 18.30 je križni put za mlade. Priređuju ga naši mladi župljani i članovi Franjevačke mladeži. Pozivamo sve mlade, krizmanike, srednjoškolce, studente, na taj posljednji križni put u ovoj korizmi.

Četvrtak: VELIKI ČETVRTAK: Dan ustanove Euharistije. Kroz Veliki četvrtak, petak i subotu ujutro nema mise nego je u 8 sati u crkvi zajednička molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”. Pozivamo Vas, tko god može, neka dođe na jutarnju molitvu svaki dan kroz vazmeno trodnevlje. U 10,00 sati ujutro u katedrali je i misa posvete ulja. Navečer u 19 sati je Misa večere Gospodnje kod koje će biti obred pranja nogu dvanaestorici župljana (apostola) te pričest pod obje prilike. Iza mise je klanjanje pred Presvetim („Getsemanska ura“): od završetka mise do 22 sata predvode ga Franjevački svjetovni red, a od 22 sata do ponoći Franjevačka mladež.

Petak: VELIKI PETAK: ujutro u 8 sati je molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”, a navečer u 19 sati su Obredi muke Gospodnje: Čitanje Muke po Ivanu i klanjanje križu. Čitava Crkva skuplja novčane priloge za Božji grob u Svetoj zemlji. Zapovijedani je post i nemrs.

Subota: VELIKA SUBOTA: ujutro u 8 sati je molitva “Službe riječi” i “Jutarnja”; zatim kroz čitav dan posjet Isusovu grobu i poklon križu – roditelji neka dovedu djecu u crkvu. Crkva će biti otvorena od 08,00 sati do 12,00 i poslijepodne od 16,00 do 19,00 sati, a navečer se otvara u 22.00. U 23 sata započinje Vazmeno bdijenje. Obnovit ćemo svoja krsna obećanja, stoga ponesite svijeće sa štitnicima. Iza bdijenja je blagoslov jela.
Za vrijeme obreda u Vazmenom trodnevlju kao i na Uskrs nećemo ispovijedati.

Slijedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, mise su: 8, 10, 11.30 i 19 sati. Kod svake mise do podneva biti će blagoslov jela.

Na plakatima pogledajte ostale obavijesti!
Od tiska preporučamo župni listić za Cvjetnicu i njegov dodatak za Vazmeno trodnevlje u kojem ćete naći sve informacije za Veliki tjedan.

U sakristiji, a posebno ispred crkve možete nabaviti uskrsne čestitke, i različite uskrsne darove koje su izrađivala naša djeca i župljani !

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!