subota, 29. kolovoza 2009.

22. TJEDAN KROZ GODINU B

30. 08. 2009. - 5. 09. 2009.


Četvrtak: Sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj

Četvrtak je prvi u mjesecu pa će nakon večernje sv. mise biti euharistijsko klanjanje.

Petak je prvi u mjesecu pa ćemo pohoditi bolesne i nemoćne u župi.

Slijedeća nedjelja je 23. kroz godinu, mise započinju po redovnom školskom rasporedu!:
u 8,00 sati - jutarnja, 10,00 – župna, 11,30 – za djecu, 19,00 – večernja (za mlade)

Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu, kada molimo za duhovna zvanja župe i Crkve

Od tiska preporučamo Glas Koncila i naš župni listić!

subota, 22. kolovoza 2009.

21. TJEDAN KROZ GODINU B

23. 08. 2009.

Ponedjeljak: Sv. Bartol, apostol, blagdan
Utorak: Sv. Ljudevit, kralj, zaštitnik Franjevačkog svjetovnog reda, spomendan
Četvrtak: Sv. monika, majka sv. Aurelija Augustina, spomendan
Petak: Sv. Aurelije Augustin, biskup i crkveni naučitelj, spomendan
Subota: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, spomendan

Slijedeća nedjelja je 22. kroz godinu.

Slijedeće nedjelje, 30. kolovoza, u Svetištu Sv. Ive Podmilačje - Jajce – biti će središnje i završno obilježavanje 800.-te godišnjice franjevaštva, za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
S tim u vezi organiziramo hodočašće, polazak bi bio slijedeće nedjelje ujutro oko 6,00 sati, a povratak u večernjim satima. Prijaviti se možete do četvrtka i sve ostale informacije dobiti u župnom uredu. Ako će biti interesa za jedan, barem manji autobus, ići ćemo na hodočašće.

Danas naša braća odlaze u Karlobag na duhovne vježbe, pa će stoga kroz ovaj tjedan župni ured raditi samo ujutro od 09-12 sati i navečer nakon sv. mise.

Od tiska preporučamo Glas Koncila i naš župni listić! Prošle nedjelje na jutarnjim misama stavili smo pogrešan broj listića, tako da ove nedjelje uzmite listić od prošle i ove nedjelje. Ispričavamo se na pogrešci!

ponedjeljak, 10. kolovoza 2009.

Velika Gospa 2009. u Svetištu Gospe od Pojišana

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svećano se slavi i u Splitu, u našem svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom svetištu grada Splita.
Ovogodišnja proslava imati će još veći značaj, jer će to biti i centralni događaj proslave jubileja 100-godišnjice dolaska braće kapucina u grad Split i ovo Svetište, kojim danas upravljaju.


Uža proslava svetkovine Velike Gospe započinje trodnevnicom od 12. – 14. kolovoza 2009. marijanskim pobožnostima u 18,30 i večernjom sv. misom u 19,00 sati. Trodnevnicu predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor Reda manje braće kapucina.

13. kolovoza, drugog dana trodnevnice, nakon sv. mise u 20,00 sati na otvorenom prostoru kraj crkve, održat će se i koncert tradicionalnih skladbi i popularnih duhovnih šansona, na kojem će nastupiti poznate dalmatinske klape, te VIS “Mihovil”, VIS “Maranatha” i mladi Frame Gospe od Pojišana.

Na svetkovinu VELIKE GOSPE (subota, 15. kolovoza) sv. mise će biti u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati prije podne. Središnja proslava započinje navečer:

Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama Splita do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – generalni definitor Reda manje braće kapucina, fra Ivica Petanjak – provincijal, te braća kapucini i svećenici grada Splita.

19. TJEDAN KROZ GODINU B

09. 08. - 15. 08. 2009.

ponedjeljak: Sv. Lovro, đakon i mučenik
Utorak: Sv. Klara Asišk, djevica i mučenica
Četvrtak: Blaženi Marko iz Aviana, kapucin, prezbiter
Petak: Sv. Maksimilijan Marija Kolbe, franjevac, prezbiter i mučenik
Subota: UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE - SVETKOVINA

U utorak, 11. Kolovoza, je blagdan Sv. Klare – svečana proslava je kod sestara Klarisa u našoj župi, sv. misu u 18,00 sati predvodi naš nadbiskup, msgr.Marin Barišić.

U srijedu, 12. kolovoza započinjemo trodnevnicu za svetkovinu Velike Gospe. Svakog dana trodnevnice u 18,30 sati su marijanske pobožnosti, te u 19,00 sati sv. misa. Trodnevnicu predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor Reda manje braće kapucina.

U četvrtak 13. kolovoza, drugog dana trodnevnice, nakon sv. mise u 20,00 sati na otvorenom prostoru kraj crkve, održat će se i koncert tradicionalnih skladbi i popularnih duhovnih šansona, na kojem će nastupiti poznate dalmatinske klape, te VIS “Mihovil”, VIS “Maranatha” i mladi Frame Gospe od Pojišana.

U subotu, 15. kolovoza je svetkovina VELIKE GOSPE zaštitnice naše župe i zavjetni dan grada Splita te katedralnog dekanata.

Sv. mise kroz jutro su u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Blagoslov djece biti će pod misom u 9,00 sati.

Slika Gospe od Pojišana nakon mise u 10,00 sati prenosi se u Katedralu, gdje će biti izložena do 18 sati. Prije svake jutarnje mise je prilika za ispovijed.

Središnja proslava je navečer:

Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred našeg Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – generalni definitor Reda manje braće kapucina, fra Ivica Petanjak – provincijal, te braća kapucini i svećenici grada Splita.

Kao i svake godine na čast Bl. Djevice Marije na njezinu Svetkovinu Uznesenja okupimo se svi u zavjetnoj procesiji grada Splita i večernjoj sv. misi Svetkovine, koja je ujedno i središnja proslava 100-godišnjice djelovanja kapucina u Splitu!

nedjelja, 2. kolovoza 2009.

18. TJEDAN KROZ GODINU B

02. 08. 2009. - 08. 08. 2009

Ova nedjelja je prva u mjesecu kolovozu i molitvena i sabirna za duhovna zvanja. Molimo za sve one koji se nalaze na putu duhovnog poziva, a svoje priloge za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata možete staviti u za to označenu škrabicu, na čemu vam od srca zahvaljujemo!

ponedjeljak: Bl. Augustin Kažotić, biskup
Utorak: Sv. Ivan Marija Vianney, prezbiter
Srijeda: Posveta Bazilike sv. Marije Velike ili Gospa Snježna
Četvrtak: PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO – blagdan
Petak: Sv. Agatanđeo i Kasijan, franjevci kapucini, mučenici
Subota: Sv. Dominik, ustanovitelj Reda Propovjednika - Dominikanaca

U četvrtak, na blagdan preobraženja Gospodinovog, nakon večernje sv. mise u našoj crkvi biti će euharistijsko klanjanje.
Petak je prvi u mjesecu, pa ćemo obići bolesne i nemoćne po obiteljima u župi.

Slijedeće subote je hodočašće mladih grada Splita Gospi Sinjskoj. Polazak je nakon Sv. mise u 21,00 sat iz Solina. Pogledajte s tim u vezi plakat ispred crkve u oglasnoj ploči.

Također slijedeće subote 8. kolovoza u našem Svetištu Gospe od Pojišana je deveta i posljednja subota velike devetnice za blagdan Velike Gospe:
Sv. misu u 19,00 sati predvodi i propovijeda don Stipe Matijević, salezijanac, župnik župe Marije Pomoćnice u Splitu. Pozivamo vas sve, ove subote na tu večernju sv. misu.

Slijedeća nedjelja je 19. kroz godinu, mise su u 8,00; 10,00 i 19,00 sati

Od tiska preporučamo Glas Koncila. U ovom broju predstavljeni su i mladi naše župe koji u zboru mladih „Maranatha“ sviraju na nedjeljnoj večernjoj misi.

Posebno preporučamo i naš župni listić!.

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!