subota, 31. listopada 2009.

SVETKOVINA SVIH SVETIH

(31. NEDJELJA KROZ GODINU B) 1.11. 2009.

Danas je Svetkovina Svih Svetih. Danas Crkva moli za svu našu braću i sestre koji Boga slave "kroz svu vječnost", za sve koji su na ovoj zemlji živjeli svetim kršćanskim životom.
Sv. mise su u našoj crkvi u 8,00; 10,00; 11.30 i 19,00 sati

Na groblju Lovrinac je središnja Sv. Misa u 14,30 sati koju će predvoditi naš nadbiskup mons. Marin Barišić. Nakon mise je procesija do središnjeg križa ispred kojeg će Nadbiskup blagosloviti grobove.

Ujedno je danas i prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja župe i Crkve i prikupljamo priloge za odgoj naših redovničkih i svećeničkih kandidata.

Sutra je Dušni dan - spomen svih vjernih mrtvih. Sv. mise su u našoj crkvi u 8,00 i 19,00 sati. Sutra se sjećamo i na sv. misama molimo za sve vjerne mrtve.

Utorak: Spomen svih pokojnih članova Franjevačkih redova
Srijeda: Sv. Karlo Boromejski, biskup

U PONEDJELJAK (sutra) u 19,45 sati je nastavak KATEHEZA ZA ODRASLE pod nazivom „HOD U VJERI“. (POGLEDAJTE PLAKAT)

U UTORAK, 03. 11. 2009. je SUSRET ŽUPNE OBITELJSKE ZAJEDNICE nakon sv. mise. Susret vode članovi zajednice MIR – Molitva i Riječ.
Biblijski utorak nastavljamo nakon sljedeće nedjelje.

U SRIJEDU je nakon mise susret Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži i probe za župni zbor. Pozivamo sve koji to žele da se prikljuće!

Sljedeća nedjelja je 32. kroz liturgijsku godinu, mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu

Od ove nedjelje, 1. 11. pa do 08. 11. 2009., mi kapucini započinjemo PUČKE MISIJE u Metkoviću, misije predvode fra Ivica Petanjak (provincijal), fra Miljenko Vrabec (župnik) i fra Goran Rukavina (župnik župe sv. Vid iz Varaždina). Preporučamo se i u vaše molitve za uspjeh misija!

subota, 24. listopada 2009.

30. TJEDAN KROZ GODINU B

OD 25.10. 2009. DO 31. 10 2009.

Srijeda: Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
Subota: Bl. Anđeo iz Akrija, kapucin

U PONEDJELJAK (sutra) u 19,45 sati je nastavak KATEHEZA ZA ODRASLE pod nazivom „HOD U VJERI“. (POGLEDAJTE PLAKAT)

U UTORAK, 27. 10. 2009. je u našem svetištu prvi susret župnih obiteljskih zajednica naše Nadbiskupije.
Susret započinje sv, misom u 19,00 sati, a nastavlja se nakon mise u vjeronaučnoj dvorani druženjem, molitvom razmjenom iskustava iz života i rada svake obiteljske zajednice. Molimo da u utorak na sv. misu dođe barem jedan član svake naše obitelji u župi!
(Biblijski utorak nastavljamo drugog utorka u mjesecu studenom)

U SRIJEDU je nakon mise susret Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži i probe za župni zbor. Pozivamo sve koji to žele da se prikljuće!

U ČETVRTAK, 29. 10. 2009. je roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika (2. razred srednje škole)! Počinje u 20,00 sati u vjeronaučnoj dvorani. Zbog važnosti ovog prvog susreta za ovogodišnje krizmanike pozivamo sve njihove roditelje da obavezno dođu!

U PETAK JE U 20,00 SATI PRIPRAVA ZA ODRASLE KOJI JOŠ NISU PRIMILI SVE SAKRAMENTE

SLJEDEĆA NEDJELJA JE SVETKOVINA SVIH SVETIH
Mise su U NAŠEM SVETIŠTU po redovitom nedjeljnom rasporedu, A NA GROBLJU LOVRINAC je sv. misa u 14,30 sati, koju predvodi naš nadbiskup, msgr. Marin Barišić.

Od slijedeće nedjelje, 1. 11. pa do 08. 11. 2009., mi kapucini započinjemo PUČKE MISIJE u Metkoviću, misije predvode fra Ivica Petanjak (provincijal), fra Miljenko Vrabec (župnik) i fra Goran Rukavina (župnik župe sv. Vid iz Varaždina). Preporučamo se i u vaše molitve za uspjeh misija!

petak, 16. listopada 2009.

29. TJEDAN KROZ GODINU

18.10. - 24.10.2009.

MISIJSKA NEDJELJA

Danas na poseban način molimo za uspjeh katoličkih misija i misionara i misijsko poslanje cijele Crkve, ali i pomažemo njihov rad. U tu svrhu u škrabicu na dnu crkve možete staviti svoj prilog za misije i uzeti priloženi letak (ako želite nešto više donirati). Na svakom Vašem daru i molitvi u ime svih misionara od srca Vam zahvaljujemo!

Od akcije „Dani Kruha“ koja je u našoj crkvi bila prošle nedjelje skupilo se kruha i 600 kn čime smo pomogli jednoj siromašnoj obitelji u našoj župi. Svima koji su bili inicijatori ove akcije, i svima vama koji ste sudjelovali također od srca zahvaljujemo!

Ponedjeljak: Sv. Petar Alkantarski, franjevac
Petak: Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter, franjevac

Potićemo sve učenike na vjeronauk u župi, posebno pripravnike za prvu pričest (3. Razred O. Š. – srijedom) i pripravnike za krizmu (1. i 2. Razred srednje škole – četvrtkom) POGLEDAJTE PROMIJENJENI RASPORED VJERONAUKA u oglasnoj ploći!

U ponedjeljak, SUTRA, Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara organizira akciju mjerenja tlaka i šećera, od 18,00 do 19,00 sati u vjeronaučnoj dvorani

U PONEDJELJAK (sutra) u 19,45 sati je nastavak KATEHEZA ZA ODRASLE pod nazivom „HODIMO U VJERI“. (POGLEDAJTE PLAKAT)

U utorak je u 19,30 sati BIBLIJSKI UTORAK – ovaj utorak je tema: nastavak tumačenja knjige Postanka i njezino posadašnjenje – jesmo li sami u svemiru i kako je počela naša Povijest Spasenja?. (POGLEDAJTE PLAKAT)

U SRIJEDU je nakon mise susret Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži i probe za župni zbor. Pozivamo sve koji to žele da se prikljuće!

U PETAK JE U 20,00 SATI PRIPRAVA ZA ODRASLE KOJI JOŠ NISU PRIMILI SVE SAKRAMENTE:Molimo odrasle koji nisu primili sakramente krštenja, prve pričesti i krizme, a to žele, da se još dođu upisati u župni ured. Novi kandidati se mogu upisati samo još do 1. studenog!

SLIJEDEĆA NEDJELJA JE 30. KROZ GODINU , sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.

Od tiska preporučamo Glas Koncila, Mak, Živo vrelo, Ljudima prijatelj!
Župnog listića još nema ove nedjelje, ali će biti ponovo od slijedeće!

subota, 3. listopada 2009.

SVETKOVINA SV. FRANJE ASIŠKOG - 27. NEDJELJA KROZ GODINU B

04.10. 2009.

Srijeda: Bl. Djevica Marija od Krunice - spomendan

Sutra, u ponedjeljak, počinje vjeronauk u župi (pročitati raspored vjeronauka!)
Raspored sati vjeronauka u župi možete pogledati na oglasnoj ploči u dvorištu crkve!

Također od sutra počinju redovite aktivnosti u župi prema slijedećem redu:

* PONEDJELJKOM u 19,30 sati započinjemo sa KATEHEZAMA ZA ODRASLE pod nazivom „HODIMO U VJERI“. (POGLEDAJTE PLAKAT)

* SVAKI PRVI I POSLIJEDNJI UTORAK U MJESECU biti će susret Obiteljske zajednice

* SVAKI DRUGI I TREĆI UTORAK U MJESECU – Biblijske večeri – s čitanjem i tumačenjem biblijskih tekstova i video prezentacijama biblijskih povijenih mjesta (u organizaciji naše župe i „Ichtis-travela“ - redovne sudionike očekuje vrijedna nagrada)

* SRIJEDOM U 19,30 SATI - susret Franjevačkog svjetovnog reda
* SRIJEDOM U 20,30 SATI - susret Franjevačke mladeži

* ČETVRTKOM – kateheze za krizmanike (1. i 2. razred srednje škole)

* PETKOM – proba za zaručnike u 18,15 sati i u 20,00 sati kateheze za KATEKUMENE- odrasle osobe koje žele primiti sakramente kršćanske inicijacije

* SUBOTOM u 9,00 sati – formacija za nove članove Franjevačke mladeži
* SUBOTOM u 10,00 sati redoviti susret za ministrante i pouka za nove ministrante

Molimo učenike 1. i. 2. razreda srednje škole da se još ovaj tjedan dođu upisati na vjeronauk za krizmu (roditelji, potaknite ih)

Molimo odrasle koji nisu primili sakramente krštenja, prve pričesti i krizme, a to žele, da se ovaj tjedan dođu upisati u župni ured, kako bi počeli s poukom u petak.

Od tiska preporučamo Glas Koncila, Mak, Živo vrelo, Ljudima prijatelj!

Pogledajte i plakate na izlazu iz crkve i oglasnoj ploči!

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!