nedjelja, 20. prosinca 2009.

4. TJEDAN DOŠAŠĆA C

20. 12. 2009. - 26. 12. 2009.

DANAS navečer u 19,00 sati je pokorničko bogoslužje – ispovijed za odrasle – pozivamo vas sve da se zajedno kao župna zajednica duhovno obnovimo za Božić

SUTRA, U PONEDJELJAK, poći ćemo po obiteljima ispovijediti i pričestiti vaše bolesnike, stare i nemoćne. Molimo Vas da nam ih danas nakon svake mise prijavite u sakristiji. U posjet bolesnicima krenuti ćemo sutra od 9,00 sati pa nadalje, tako da bolesnici mogu slobodno doručkovati.

Od ponedjeljka do četvrtka (Badnjaka) ovaj tjedan su još mise zornice u 6,30 sati ujutro.

U UTORAK, nakon sv. mise UMJESTO BIBLIJSKOG UTORKA prikazujemo igrani film: NATIVITY STORY (PRIČA O ROĐENJU), pozivamo sve, osobito djecu i mlade.

U ČETVRTAK, JE BADNJAK, misa zornica je ujutro u 6,30., a navečer POLNOČKA u 24,oo sata. Crkva će već biti otvorena od 22,30 sati, pa vas prije polnočke s početkom
u 23,oo sati pozivamo na božićni koncert i program kojeg priređuje župni zbor i djeca naše župe.

U PETAK JE BOŽIĆ: sv. mise su kao u nedjelju u 8,00; 10,00; 11,30 i 19,00 sati
U SUBOTU JE blagdan SV. STJEPANA prvomučenika,
sv. mise su u 8,00; 10,00 i 19,00 sati

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA SV. OBITELJI, sv. mise su po nedjeljnom rasporedu
NAKON SLJEDEĆE NEDJELJE započinjemo blagoslov obitelji. Raspored blagoslova se nalazi se na posebnom letku uz župni listić, pa ga uzmite. Tko je novi doselio u našu župu, ili promijenio adresu, a želi blagoslov svoje obitelji, molimo da se ovaj tjedan prijavi.
Svi kojima smo bili na blagoslovu prošle godine, ne trebaju se prijavljivati. Po mogućnosti neka obitelj u dan blagoslova bude na okupu.

Hrvatski biskupi izdali su priopćenje za sve vjernike u povodu izbora za predsjednika Republike Hrvatske u obliku letka, preporučamo uzmite ga na stoliću za tisak na izlazu iz crkve.

nedjelja, 13. prosinca 2009.

3. TJEDAN DOŠAŠĆA C

13. 12. 2009. - 19. 12. 2009.

DANAS JE NEDJELJA CARITASA - danas se, pred Božićne blagdane, sjetimo svojih bližnjih koji su u potrebi – u tu svrhu uzmite priložene brošure i koverte Hrvatskog Caritasa na izlazu iz crkve i pomozite koliko ste u mogućnosti. Također Caritas naše nadbiskupije moli sve one koji mogu donirati odječu za najpotrebnije. Čistu i urednu odječu možete dostaviti u njihove urede u Zrinsko-frankopanskoj ulici.

Danas pod misom u 10,00 sati primit ćemo u službu 3 nova ministranta. Preporučamo ih u vaše molitve da budu ustrajni i dostojni u službi oko Gospodnjeg oltara.

Danas se u našoj splitskoj katedrali svečano slavi blagdan Sv. Lucije. Mise su u katedrali danas svaki sat od 7 – 12 sati i popodne od 15 – 20 sati.

ponedjeljak: Sv. Ivan od križa, prezbiter i crkveni naučitelj
Potičemo vas sve na mise zornice kroz tjedan u 6,30 sati ujutro!

U PONEDJELJAK u 19,45 sati je nastavak KATEHEZA ZA ODRASLE

U UTORAK, nakon sv. mise je BIBLIJSKI UTORAK, tumačenje i čitanje Biblije uz video prezentacije, tema je BETLEHEM –KUĆA KRUHA – KUĆA BOŽJA

U ČETVRTAK, u 20,00 sati je pokorničko bogoslužje i predbožićna ispovijed za krizmanike, srednjoškolce i mlade, pozivamo vas sve, a vi stariji ih potaknite!

U PETAK , pod večernjom misom pristupit će u KATEKUMENAT devetoro odraslih koji se spremaju za primanje sakramenata krštenja, pričesti i krizme.

Sljedeća nedjelja je 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – navečer u 19,00 sati je sljedeće nedjelje pokorničko bogoslužje – ispovijed za odrasle – pozivamo vas sve.
Također molimo, kako ne bi bilo gužve pred Božić, da se kroz ovaj tjedan ispovijedate, ispovijedamo svaki dan ujutro i navečer pola sata prije sv. mise.

Hrvatski biskupi izdali su priopčenje za sve vjernike u povodu izbora za predsjednika Republike Hrvatske u obliku letka, preporučamo uzmite ga na stoliću za tisak na izlazu iz crkve.


U sakristiji možete nabaviti božićne čestitke i ukrase koje su izrađivala naša djeca u adventskim radionicama (prihod ide u dobrotvorne svrhe) i zidne kalendare za sljedeću godinu.

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!