subota, 13. kolovoza 2011.

20. NEDJELJA KROZ GODINU


14. 8. 2011.

PONEDJELJAK:       UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – SVETKOVINA
Utorak:           Sv. Stjepan Ugarski
Subota:           Sv. Bernard, opat i crkveni naučitelj

Danas večernjom sv. misom završava trodnevna duhovna priprava za svetkovinu Velike Gospe. Nakon sv. mise večeras biti će završno euharistijsko klanjanje.

Sutra, u ponedjeljak, je za naš grad Split i ovo naše svetište posebno značajna, Svetkovinu Velike Gospe:

Sv. mise su kroz jutro u našem svetištu u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.
Na kraju sv. mise u 10 sati čudotvorna slika naše pojišanske Gospe se iznosi i svečano prenosi u katedralu gdje ostaje do 18,oo sati.
U vrijeme jutarnjih misa, te poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. ispovijed!

u 18,00 sati počinje SVEČANA ZAVJETNA PROCESIJA od katedrale ulicama grada do našeg svetišta. Svečanu koncelebriranu sv. misu po dolasku procesije, u 19,00 sati na otvorenom kraj našeg svetišta već tradicionalno predvodi i propovijeda msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, uz koncelebraciju našeg generalnog definitora fra Jure Šarčevića i te ostale braće kapucina i svećenika župa našeg grada.

Odlukom nove Provincijalne uprave Hrvatske kapucinske provincije i potvrdom našeg nadbiskupa msgr. Marina Barišića danom 17. kolovoza razrješuje se dosadašnje službe župnika ove župe fra Miljenko Vrabec, koji odlazi na novu dužnost u župu Sv. Leopolda Madića i kapucinski samostan Sv. Jakova u Osijeku, a novim župnikom ove župe imenovan je fra Anto Pervan, dosadašnji župnik župe Gospe Lurdske u Rijeci.

Primopredaja župe i uvođenje u službu novog župnika biti će u subotu 3. rujna pod večernjom sv. misom, a oproštajna sv. misa dosadašnjeg župnika fra Miljenka biti će u nedjelju 4. rujna.

Novoimenovanom župniku fra Anti Pervanu želimo Božji blagoslov i zagovor Gospe od Pojišana u upravljanju ovom župom kroz naredne 3 godine!

Nakon večernje sv. mise u dvorištu našeg svetišta imate priliku nabaviti mnoge nabožne predmete i uspomene, posebno preporučamo Zbornik o našem svetištu i kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana po promotivnoj cijeni od 50 kuna!

Tisak: preporučamo Glas Koncila – u njemu posebno preprućamo reportažu sa detaljnim informacijama o sporu oko vračanja benediktinskog samostana u Dajli u Porečko-Pulskoj biskupiji, te reportažu o marijanskim svetištima u Hrvatskoj među kojima su i naše svetište Gospe od Pojišana u Splitu i svetište Gospe Lurdske u Rijeci!

subota, 6. kolovoza 2011.

19. NEDJELJA KROZ GODINU


7. 8. 2011.

Ponedjeljak:    Sv. Dominik. prezbiter, osnivač Reda Dominikanaca
Utorak:           Sv. Terezija Benedikta od Križa (Edith Stein) – djevica, mučenica, zaštitnica Europe
Srijeda:           Sv. Lovro, đakon i mučenik
Četvrtak:         Sv. Klara Asiška, djevica, suosnivačica 2. Franjevačkog reda -  sestara Klarisa
Subota:           Sv. Poncijan – papa i Hipolit prezbiter, mučenici
  
Cijeli ovaj tjedan posvećen je našoj užoj pripravi za Svetkovinu Velike Gospe:

Sutra, u ponedjeljak, započinju 2. Pojišanske glazbene večeri: svake je večeri nakon sv. mise u 20 sati u našoj crkvi koncert duhovne glazbe:
  • u ponedjeljak, održat će se koncert klasične duhovne glazbe hrvatskih autora za orgulje kojeg će održati Nikolina De Miceli Vitturi, Vjekoslav  i Pero Prosenica
  • u utorak je koncert popularne duhovne glazbe i duhovnih šansona- nastupa Antonio Tkalec sa svojim vokalno-instrumentalnim sastavom iz Varaždina
  • u srijedu će koncert duhovne glazbe održati naš župni zbor Gospe od Pojišana
U četvrtak, 11. kolovoza, kao uvod u trodnevnicu biti će nakon večernje sv. mise – euharistijsko klanjanje.

U petak 12. kolovoza, večernjom sv. misom u 19,00 sati započinje uža trodnevnica za svetkovinu, koju predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor našeg Reda kapucina.
  • u sklopu trodnevnice je istog dana (u petak) nakon večernje sv mise vani u dvorištu blagoslov vozila, (dovezite svoje vozilo koje želite blagosloviti!) – svi prikupljeni prilozi koji će tijekom blagoslova biti prikupljeni uputiti ćemo u misije za nabavu misijskih vozila koja su prijeko potrebna našim misionarima.
  • u subotu je nakon večernje mise trodnevnice  blagoslov mladih hodočasnika iz naše župe u Sinj. Pozivamo sve one mlade iz naše župe koji žele poći pješice u Sinj da dođu u subotu na večernju sv. misu u našu crkvu, budu na blagoslovu i potom zajedno sa našom Franjevačkom mladeži krenu prema Solinu gdje će se pridružiti svim ostalim mladima iz našeg grada.
  • u nedjelju je nakon večernje sv. mise trodnevnice završno euharistijsko klanjanje.
 Više obavijesti o svemu ovome pogledajte vani na plakatima, te na web stranici našeg svetišta i u župnom listiću.

Tisak: preporučamo Glas Koncila, Marija…

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!