subota, 9. svibnja 2009.

4. VAZMENA NEDJELJA

4. VAZMENA NEDJELJA B
03. 05. 2009.



Danas je NEDJELJA DOBROG PASTIRA, nedjelja molitve Crkve za dar duhovnih zvanja. Molimo Gospodina za sve one koji će se odazvati na njegov poziv da u posvećenom životu služe Bogu i braći ljudima. Također možete u za to pripravljenu škrabicu na izlazu iz crkve staviti Vaš dar za školovanje svećeničkih i redovničkih kandidata, na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

Ovaj cijeli tjedan u našoj je župi posvećen mladima i molitvi za duhovna zvanja.
Kroz cijeli je tjedan priprava krizmanika za sakrament kojeg će primiti slijedeće nedjelje. Svakog dana trebaju dolaziti na večernju misu u 19,00 sati:

U utorak pod večernjom misom je susret s krizmateljem dr. Marinkom Vidovićem
U srijedu, nakon večernje mise, je kateheza za mlade: „Gospodine, što želiš da učinim?“
U četvrtak je nakon večernje mise euharistijsko klanjanje.
U petak je nakon večernje mise ispovijed za krizmanike.
U petak, u 20,00 sati nakon ispovijedi je generalna proba za primanje sakramenta krizme. (umjesto u subotu kako smo se prethodno bili dogovorili)

U četvrtak, 7. svibnja, je blagdan Sv. Duje, biskupa i mučenika, zaštitnika grada Splita i Splitsko - makarske nadbiskupije. Svečana procesija, i euharistijsko slavlje je u katedrali u 10,00 sati. Svakoga dana navečer u katedrali prethodi devetnica. O tome pogledajte obavijest na plakatu izvan crkve.

U subotu, 9. svibnja pod večernjom sv. misom u sklopu proslave 800-godišnjice franjevaštva u našu crkvu dolazi Franjevački križ Sv. Damjana iz Asiza. Nakon sv. mise je klanjanje križu, a križ u našoj crkvi ostaje do blagdana sv. Leopolda 12. svibnja

Time u subotu navečer započinje i trodnevnica za blagdan Sv. Leopolda Mandića. Svakog dana trodnevnice je molitva krunice u 18,30 sati i u 19,00 sati sv. misa sa prigodnom propovijedi.

Slijedeća nedjelja je 5. Vazmena nedjelja – u 10,00 sati u našoj župi je svečano podjeljivanje sakramenta krizme. Svi krizmanici s roditeljima i kumovima trebaju doći pola sata ranije radi pripreme i fotografiranja.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!