subota, 6. kolovoza 2016.

19. NEDJELJA KROZ GODINU

7. 8. 2016.
PONEDJELJAK: Sv. Dominik, - svečano se slavi u našoj susjednoj župi Gospe od Ružarija
UTORAK:  Sv. Tereza Benedikta od Križa (Edith Stein) – djevica i mučenica, zaštitnica Europe
SRIJEDA:  Sv. Lovro, đakon i mučenik
ČETVRTAK:  Sv. Klara Asiška, svečano se slavi u samostanu sestara Klarisa u našoj župi (pogledajte plakat vani u oglasnoj ploči)
SUBOTA: Bl. Marko iz Aviana, kapucin


JUČER, U SUBOTU, NA BLAGDAN PREOBRAŽENJA GOSPODINOVA, ZAPOČELI SMO U NAŠEM SVETIŠTU DEVETNICU ZA SVETKOVINU VELIKE GOSPE:

B.D.M. Gospa od Pojišana, zaštitnica je grada Splita, ujedno nosi i titular „Majka Milosti“ stoga u ovoj Godini Milosrđa devetnicu u našem Svetištu predvodE 3 PAPINSKA MISIONARA MILOSRĐA:
·       Od 6. do 8. kolovoza, fra Milan Lončar, OFM, iz Franjevačke provincije Mostar 
·       Od 9. do 11. kolovoza fra Ante Vučković, OFM, iz splitske Franjevačke provincije Presvetog  Otkupitelja, dekan KBF-a u Splitu. 
·       Od 12. do 14. kolovoza fra Goran Rukavina, OFMCap iz Hrvatske kapucinske provincije
Svaki dan devetnice započinje u 18,30 molitvom krunice i litanija; u 19,00 sati sv. misom sa prigodnom propovijedi i u 20,00 sati završava prigodnom liturgijskom pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji. Sve Vas pozivamo kroz ovaj tjedan na devetnicu!
Svakog dana devetnice već od 18,00 sati i na samu svetkovinu Velike Gospe kroz vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17,00 sati je prilika za sv. Ispovijed – na što Vas u ovoj Godini Milosrđa osobito pozivamo jer su u svetištu prisutna čak 4 misionara milosrđa – uz navedene koji će predvoditi devetnicu tu je i naš misionar, fra Žarko Lučić.
Sv. misu devetnice u petak, 12. 8. 2016., svojim će pjevanjem uveličati zbor mladih „Papa-bend“ iz Solina, a u nedjelju, 14. 8. 2016. naš Župni zbor Gospe od Pojišana koji će nakon mise izvesti i prigodni koncert.

SVETKOVINA VELIKE GOSPE slavi se sljedeći ponedjeljak, 15. kolovoza, sv. mise u našem svetištu su u 6,7,8,9,10,11 sati. Nakon mise u 10,00 sati čudotvorna slika Gospe od Pojišana se prenosi u katedralu gdje ostaje do 18,00 sati kada od katedrale kreće zavjetna procesija koja završava koncelebriranim euharistijskim slavljem na otvorenom, na Pojišanu, kojeg predvodi naš Nadbiskup, msgr. Marin Barišić.
Sve ostale obavijesti o svetkovini Velike Gospe i zavjetnoj procesiji nalaze se na plakatu vani u oglasnoj ploči i na internet stranicama župe.

Sljedeća nedjelja je 20. kroz godinu, sv. mise su po ustaljenom ljetnom rasporedu u 8,00; 10,00 i 19,00 sati.
Preporučamo katolički tisak s desne strane kraj izlaza iz crkve: Novi broj glasnika Sv. Leopolda Mandića „Ljudima prijatelj“, Glas Koncila…

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!