subota, 11. travnja 2009.

CVJETNICA

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE B
05. 04.. 2009.

Danas je Cvjetnica - nedjelja muke Gospodnje. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu, molitvena za duhovna zvanja.
Za župsku misu u 10 sati okupiti ćemo se u dvorištu ispred crkve, blagosloviti grančice, te svečanom procesijom ući u crkvu gdje će se pjevati muka po Marku. Kroz jutarnje mise članovi udruge Zdenac će svim župljanima dijeliti maslinove grančice. Večernje sveta misa večeras započinje u 18,30 sa pokorničkim bogoslužjem i ispovijedi za odrasle! Sve vas pozivamo na pokorničko bogoslužje, kako bi se za Uskrs na vrijeme ispovjedili!

Sutra, u ponedjeljak, je ispovijed za starije i bolesne osobe po obiteljima. Stoga nam ih prijavite kako ne bi ostali bez ispovijedi i pričesti za Uskrs.

U utorak u 18.30 je križni put za mlade. Priređuju ga naši mladi župljani i članovi Franjevačke mladeži. Pozivamo sve mlade, krizmanike, srednjoškolce, studente, na taj posljednji križni put u ovoj korizmi.

Četvrtak: VELIKI ČETVRTAK: Dan ustanove Euharistije. Kroz Veliki četvrtak, petak i subotu ujutro nema mise nego je u 8 sati u crkvi zajednička molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”. Pozivamo Vas, tko god može, neka dođe na jutarnju molitvu svaki dan kroz vazmeno trodnevlje. U 10,00 sati ujutro u katedrali je i misa posvete ulja. Navečer u 19 sati je Misa večere Gospodnje kod koje će biti obred pranja nogu dvanaestorici župljana (apostola) te pričest pod obje prilike. Iza mise je klanjanje pred Presvetim („Getsemanska ura“): od završetka mise do 22 sata predvode ga Franjevački svjetovni red, a od 22 sata do ponoći Franjevačka mladež.

Petak: VELIKI PETAK: ujutro u 8 sati je molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”, a navečer u 19 sati su Obredi muke Gospodnje: Čitanje Muke po Ivanu i klanjanje križu. Čitava Crkva skuplja novčane priloge za Božji grob u Svetoj zemlji. Zapovijedani je post i nemrs.

Subota: VELIKA SUBOTA: ujutro u 8 sati je molitva “Službe riječi” i “Jutarnja”; zatim kroz čitav dan posjet Isusovu grobu i poklon križu – roditelji neka dovedu djecu u crkvu. Crkva će biti otvorena od 08,00 sati do 12,00 i poslijepodne od 16,00 do 19,00 sati, a navečer se otvara u 22.00. U 23 sata započinje Vazmeno bdijenje. Obnovit ćemo svoja krsna obećanja, stoga ponesite svijeće sa štitnicima. Iza bdijenja je blagoslov jela.
Za vrijeme obreda u Vazmenom trodnevlju kao i na Uskrs nećemo ispovijedati.

Slijedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, mise su: 8, 10, 11.30 i 19 sati. Kod svake mise do podneva biti će blagoslov jela.

Na plakatima pogledajte ostale obavijesti!
Od tiska preporučamo župni listić za Cvjetnicu i njegov dodatak za Vazmeno trodnevlje u kojem ćete naći sve informacije za Veliki tjedan.

U sakristiji, a posebno ispred crkve možete nabaviti uskrsne čestitke, i različite uskrsne darove koje su izrađivala naša djeca i župljani !

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!