subota, 23. svibnja 2009.

7. VAZMENA NEDJELJA B

24. 05. 2009.


Utorak: Sv. Filip Neri, prezbiter
.
Ovaj tjedan u našem Svetištu i samostanu na poseban način obilježavamo 100 godišnjicu dolaska braće kapucina u i 65. godišnjice župe:

27. svibnja - (srijeda):
U 9,00 sati ujutro u našem samostanu započinje cjelodnevni simpozij, u kojem sudjeluju istaknuti profesori i povjesničari našega grada. Pozivamo vas sve na zanimljiva izlaganja o povijesti Svetišta i samostana, djelovanju kapucina, umjetničkoj i književnoj baštini našeg samostana, knjižnice i zavjetnih darova.
Večernju sv. misu na završetku toga dana, u 19,00 sati u našem Svetištu predvoditi će naš nadbiskup msgr. Marin Barišić

30. svibnja – (subota) pred svetkovinu Duhova:
- na razini grada Splita u našem će Svetištu biti molitveno duhovsko bdijenje.
Počinje u 20,30 sati, a predvode ga mladi župa našega grada, franjevačka mladež, uz sudjelovanje vokalno-instrumentalnih sastava..

Slijedeća nedjelja:
31. svibnja - je SVETKOVINA DUHOVA:
– navršava se 65 godina od osnutka naše župe (osnovana je na Duhove 1946. g, a prvi je župnik bio znameniti fra Pavao Ivakić)
- pod župnom misom u 10,00 sati biti će proslava godišnjice župe i susret sadašnjih i bivših suradnika i suradnica koji su nekoć u svoje vrijeme surađivali i ministrirali u ovoj župi. Pozivamo Vas sve, posebno župne suradnike, da zajedno zahvalimo Bogu za ovaj jubilej naše župe!
Nakon Sv. mise biti će kratak koncert u crkvi i druženje za sve bivše i sadašnje suradnike u prostorijama samostana.

Ispred crkve ili u sakristiji možete nabaviti novu knjigu o životu sv. Franje Asiškog „Mudrost jednog siromaha“. U ovoj godini našeg jubileja preporučamo je svima, a posebno sudionicima nedavnog župnog hodočašća u Asiz. Cijena je 30 kn.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!