subota, 14. kolovoza 2010.

SVETKOVINA VELIKE GOSPE



15. 08. 2010.
Danas su sv. mise su kroz jutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.
Na početku sv. mise u 10 sati čudotvorna slika naše pojišanske Gospe se iznosi i svečano prenosi u katedralu gdje ostaje do 18,oo sati. U vrijeme jutarnjih misa, te poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. ispovijed!

u 18,00 sati počinje SVEČANA ZAVJETNA PROCESIJA od katedrale ulicama grada do našeg svetišta. Svečanu koncelebriranu sv. misu po dolasku procesije, u 19,00 sati na otvorenom kraj našeg svetišta predvodi i propovijeda msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, uz koncelebraciju našeg generalnog definitora fra Jure Šarčevića i provincijala fra Ivice Petanjka, te ostalih svećenika župa našeg grada i braće kapucina.

Molimo sve da danas počevši od 16 sati poslije podne uklone svoja vozila s parkirališta Pojišan i svih prostora oko svetišta. Zaostala vozila nakon 16 sati biti će uklonjena o trošku vlasnika.

Procesiju i večernju sv. misu uživo će prenositi TELEVIZIJA JADRAN, stoga oni koji na žalost ne mogu doći u svetište, mogu sve pratiti preko malih ekrana.

Na današnju svetkovinu Velike Gospe naše svetište bulom Pape Pavla VI (koja se inaće nalazi u sakristiji) ima pravo podjeljivati potpuni oprost:
Na današnji dan ako vjernik posjeti ovo svetište, skrušeno se ispovijedi, izvrši pokoru, bude na sv. misi i pričesti se, izmoli Vjerovanje, Očenaš i nešto na nakanu Sv. Oca Pape ima pravo zadobiti potpuni oprost za svoje grijehe ili grijehe nekog od svojih pokojnika.

Nakon sv.mise blagoslovit ćemo nabožne predmete koje ste nabavili u dvorištu ispred crkve.

Više informacija pogledajte u našem župnom listiću, na plakatima i na web stranici župe.
Od tiska preporučamo Glas Koncila, živo vrelo...

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!