subota, 11. lipnja 2011.

SVETKOVINA DUHOVA - PEDESETNICA


12. 6. 2011.

Danas ujedno slavimo i naše župe
  • svečana sv. misa svetkovine i dana naše župe je u 19,00 sati na kraju koje će biti SVEČANI BLAGOSLOV OBNOVLJENIH ORGULJA
  • nakon sv. mise, u 20,00 sati je SVEČANA KOLAUDACIJA orgulja, koju će predvoditi i orguljaški koncert održati maestro Borna Barišić, maestro Wolfgang Braun, voditelj obnove naših orgulja i naš župni zbor Gospe od Pojišana!
  • sve Vas toplo pozivamo da zajedno zahvalimo Bogu na uspješnom završetku obnove orgulja i crkvenog kora!
  • Od srca zahvaljujemo svim donatorima, dobročiniteljima i svima Vama dragi župljani koji ste nam financijski, stručno i radno pomagali u ovoj obnovi!


Ponedjeljak:  Sv. Ante Padovanski, franjevac, crkveni naučitelj. Svečano se slavi u župi Sv. Trojice na Poljudu. O tome više informacija pogledajte na plakatu u oglasnoj ploči ispred crkve.
Srijeda:          Sv. Vid, mučenik, spomendan
Četvrtak:       Bl. Anicet koplin i drugovi mučenici, kapucini, te Bl. Majka M. Terezija Scherer, utemeljiteljica našeg reda č.sestara Sv. Križa

U ponedjeljak u Zagrebu za nas hrvatske kapucine započinje redovni Provincijski kapitul koji će trajati od 14. do 17. lipnja na kojem će se birati novi Provincijal i provincijsko vodstvo, te razmatrati plan i program našeg djelovanja u Hrvatskoj za sljedeće trogodište. Preporučamo se i u Vaše molitve Duhu Svetom. Svi odlazimo u Zagreb na kapitul, stoga župni ured kroz ovaj tjedan neće uredovati, pa vas molimo za razumijevanje.
Na kraju tjedna, u subotu 18. lipnja, dvojica naših mladih kapucina, đakona, fra Željko Cestar i Antonio Lovrić biti će u Zagrebačkoj katedrali zaređeni za svećenike. I njih također preporučamo u Vaše molitve.

Istog dana, sljedeće subote, 18. lipnja, ovdje u našem svetištu započinje velika devetnica – 9 marijanskih subota za Svetkovinu Velike Gospe.
Svih 9 subota ove godine predvode naša braća franjevci Provincije Presv. Otkupitelja.
                        Sv. misu ove prve subote devetnice predvoditi će i propovijedati
fra Šimun Bilokapić, gvardijan franjevačkog klerikata.

Sljedeća nedjelja je Svetkovina Presvetog Trojstva, sv. mise su u 8,00; 10,00 i 19,00 sati

Tisak: preporučamo Glas Koncila i naš župni listić.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!