ponedjeljak, 10. kolovoza 2009.

19. TJEDAN KROZ GODINU B

09. 08. - 15. 08. 2009.

ponedjeljak: Sv. Lovro, đakon i mučenik
Utorak: Sv. Klara Asišk, djevica i mučenica
Četvrtak: Blaženi Marko iz Aviana, kapucin, prezbiter
Petak: Sv. Maksimilijan Marija Kolbe, franjevac, prezbiter i mučenik
Subota: UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE - SVETKOVINA

U utorak, 11. Kolovoza, je blagdan Sv. Klare – svečana proslava je kod sestara Klarisa u našoj župi, sv. misu u 18,00 sati predvodi naš nadbiskup, msgr.Marin Barišić.

U srijedu, 12. kolovoza započinjemo trodnevnicu za svetkovinu Velike Gospe. Svakog dana trodnevnice u 18,30 sati su marijanske pobožnosti, te u 19,00 sati sv. misa. Trodnevnicu predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor Reda manje braće kapucina.

U četvrtak 13. kolovoza, drugog dana trodnevnice, nakon sv. mise u 20,00 sati na otvorenom prostoru kraj crkve, održat će se i koncert tradicionalnih skladbi i popularnih duhovnih šansona, na kojem će nastupiti poznate dalmatinske klape, te VIS “Mihovil”, VIS “Maranatha” i mladi Frame Gospe od Pojišana.

U subotu, 15. kolovoza je svetkovina VELIKE GOSPE zaštitnice naše župe i zavjetni dan grada Splita te katedralnog dekanata.

Sv. mise kroz jutro su u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

Blagoslov djece biti će pod misom u 9,00 sati.

Slika Gospe od Pojišana nakon mise u 10,00 sati prenosi se u Katedralu, gdje će biti izložena do 18 sati. Prije svake jutarnje mise je prilika za ispovijed.

Središnja proslava je navečer:

Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama grada do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred našeg Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – generalni definitor Reda manje braće kapucina, fra Ivica Petanjak – provincijal, te braća kapucini i svećenici grada Splita.

Kao i svake godine na čast Bl. Djevice Marije na njezinu Svetkovinu Uznesenja okupimo se svi u zavjetnoj procesiji grada Splita i večernjoj sv. misi Svetkovine, koja je ujedno i središnja proslava 100-godišnjice djelovanja kapucina u Splitu!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!