ponedjeljak, 10. kolovoza 2009.

Velika Gospa 2009. u Svetištu Gospe od Pojišana

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svećano se slavi i u Splitu, u našem svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom svetištu grada Splita.
Ovogodišnja proslava imati će još veći značaj, jer će to biti i centralni događaj proslave jubileja 100-godišnjice dolaska braće kapucina u grad Split i ovo Svetište, kojim danas upravljaju.


Uža proslava svetkovine Velike Gospe započinje trodnevnicom od 12. – 14. kolovoza 2009. marijanskim pobožnostima u 18,30 i večernjom sv. misom u 19,00 sati. Trodnevnicu predvodi i propovijeda fra Jure Šarčević, generalni definitor Reda manje braće kapucina.

13. kolovoza, drugog dana trodnevnice, nakon sv. mise u 20,00 sati na otvorenom prostoru kraj crkve, održat će se i koncert tradicionalnih skladbi i popularnih duhovnih šansona, na kojem će nastupiti poznate dalmatinske klape, te VIS “Mihovil”, VIS “Maranatha” i mladi Frame Gospe od Pojišana.

Na svetkovinu VELIKE GOSPE (subota, 15. kolovoza) sv. mise će biti u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati prije podne. Središnja proslava započinje navečer:

Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama Splita do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine. Procesiju i misu predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski, a koncelebrirati će fra Jure Šarčević – generalni definitor Reda manje braće kapucina, fra Ivica Petanjak – provincijal, te braća kapucini i svećenici grada Splita.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!