četvrtak, 26. studenoga 2009.

1. TJEDAN DOŠAŠĆA C

29.11. 2009. - 05. 12. 2009.

Današnjom nedjeljom započinje nova liturgijska godina C

ponedjeljak: Sv. Andrija apostol, blagdan
Četvrtak: Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter, spomendan
Petak: Sv. Ivan Damašćanski, papa i crkveni naučitelj

U PONEDJELJAK (sutra) pa kroz cijelo došašće, kao duhovnu pripravu za Božić, počinjemo sa misama „zornicama“ ujutro u 6,30 sati svaki radni dan. Potičemo vas sve, osobito mlade, djecu i posebno ministrante i framaše! (kroz tjedan stoga nema mise u 8,00 sati)

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara također u ponedjeljak s početkom u 17,30 sati organizira predavanje o OSTEOPOROZI i nakon toga akciju kontrole tlaka i šećera u krvi. Sve će se odvijati u vjeronaučnoj dvorani.

u 19,45 sati je nastavak KATEHEZA ZA ODRASLE pod nazivom „HOD U VJERI“.

U UTORAK, 24. 11. 2009. je susret Obiteljske zajednice, pozivamo barem po jednog člana iz svake obitelji na susret poslije sv. mise.

U ČETVRTAK , 3. 12. 2009. započinjemo trodnevnicu za blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i putnika: u 18,30 je krunica, u 19,00 sv. misa s prigodnom propovijedi, na koju posebno pozivamo pomorce i njihove obitelji!

Slijedeća nedjelja je 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA - ali u našem svetištu, zavjetnom za sve pomorce, svečano se slavi blagdan Sv. Nikole biskupa:

SV. MISE SU:

* u 8,00 sati: jutarnja sv. misa
* u 10,00 sati: misa za učenike, studente i profesore pomorskih škola, učilišta i fakulteta
* u 11,30 sati: misa s djecom. Nakon sv. mise mladi Franjevačke mladeži Gospe od Pojišana i djeca izvesti će prigodan program dočeka sv. Nikole i djeci podijeliti prigodne simbolične darove.
* u 19,00 sati: misa za sve pomorce i njihove obitelji. Predvodi je i propovijeda fra Domagoj Runje, odgojitelj franjevačkih bogoslova. Nakon mise u prostorijama samostana za sve pomorce je prigodno druženje.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!