subota, 27. ožujka 2010.

CVJETNICA - NEDJELJA MUKE GOSPODINOVE

VELIKI TJEDAN
28. 03. 2010. - 03. 04. 2010.

Danas na početku mise u 10 sati je u crkvenom dvorištu svečani blagoslov grančica i ophod u crkvu, pod misom se pjeva Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki.
Prije početka jutarnjih misa članovi udruge „Zdenac“ će svim župljanima dijeliti maslinove grančice.
Večernja sveta misa u 19,00 danas započinje s pokorničkim bogoslužjem i ispovijedi za odrasle! Sve vas pozivamo večeras na pokorničko bogoslužje, kako bi se za Uskrs na vrijeme ispovjedili!

OVOM NEDJELJOM CVJETNICE ZAPOČINJEMO VELIKI TJEDAN - tjedan muke Gospodnje

UTORAK:
u 18,30 SATI JE POSLJEDNJI KRIŽNI PUT, priredili su ga i predvode franjevačka mladež naše župe, pozivamo sve, osobito mlade i djecu.
Također u utorak nakon večernje sv. mise u vrijeme termina „Biblijskog utorka“ prikazujemo film „Sveta Zemlja – Čuvari svetih mjesta“, prema odlomcima iz evanđelja slikom i riječju kroz film proči ćemo sva mjesta u Izraelu koja su povezana s životom, mukom, smrću i uskrsnućem Gospodina našega Isusa Krista. Sve vas toplo pozivamo na ovaj zanimljivi događaj!

SRIJEDA:
Molimo Vas da nam u sakristiji prijavite svoje bolesne i nemoćne u obiteljima koji bi se za Uskrs htjeli ispovijediti i pričestiti, pohodit ćemo ih u srijedu, s početkom ujutro u 9,00 sati.

VAZMENO TRODNEVLJE:
Četvrtak: VELIKI ČETVRTAK: Dan ustanove Euharistije.
Ujutro nema mise nego je u 8 sati u crkvi zajednička molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”. Pozivamo Vas, tko god može, neka dođe na jutarnju molitvu svaki dan kroz vazmeno trodnevlje. U 10,00 sati ujutro u katedrali je i misa posvete ulja. Navečer u 19 sati je Misa večere Gospodnje i obred pranja nogu dvanaestorici župljana (apostola) te pričest pod obje prilike. Iza mise je klanjanje pred Presvetim („Getsemanska ura“): od završetka mise do 22 sata predvode ga Franjevački svjetovni red, a od 22 sata do ponoći Franjevačka mladež i članovi župnog zbora.

Petak: VELIKI PETAK: ujutro u 8 sati je molitva časoslova “Službe riječi” i “Jutarnje”, a navečer u 19 sati su Obredi muke Gospodnje: Čitanje Muke po Ivanu i klanjanje križu. Čitava Crkva skuplja novčane priloge za Božji grob u Svetoj zemlji. Zapovijedani je post i nemrs.!

Subota: VELIKA SUBOTA: ujutro u 8 sati je molitva “Službe riječi” i “Jutarnja”; zatim kroz čitav dan posjet Isusovu grobu i poklon križu – roditelji neka dovedu djecu u crkvu. Crkva će biti otvorena od 08,00 sati do 12,00 i poslijepodne od 16,00 do 19,00 sati, a navečer se otvara u 22.00.
 U 23 sata započinje Vazmeno bdijenje. Obnovit ćemo svoja krsna obećanja, stoga ponesite svijeće sa štitnicima. Pod vazmenim bdijenjem 11 naših odraslih župljana primit će sakramente krštenja, euharistije i krizme. Nakon bdijenja je blagoslov jela.
Za vrijeme obreda u Vazmenom trodnevlju kao i na Uskrs nećemo ispovijedati.

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, 
mise su: 8, 10, 11.30 i 19 sati. Kod jutarnjih misa biti će blagoslov jela.

Na plakatima pogledajte ostale obavijesti!

Svi oni mladi koji žele poći na Susret hrvatske katoličke mladeži u Zadru, 08. i 09. svibnja ove godine, neka se još ovaj tjedan prijave u župnom uredu, te također oni koji možda ne mogu ići da se odjave, popis moramo predati 1. travnja!


Od tiska preporučamo izloženo, te naš posebni župni listić za veliki tjedan, pogledajte informacije na plakatima izvan crkve i na web stranici župe.

U sakristiji možete nabaviti uskrsne čestitke!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!