subota, 18. rujna 2010.

25. NEDJELJA KROZ GODINU

19. 09. 2010.

Utorak: Sv. Matej, apostol i evanđelist, blagdan
Srijeda: Bl. Ignacije iz Santia, kapucin, spomendan
Četvrtak: Sv. Pio iz Pietrelcine (Padre Pio), kapucin, spomendan
Subota: Liturgija kvatri

Dragi župljani!
Od 1966. godine naše svetište krase i velike elektro-pneumatske orgulje, koje su i dan danas svakodnevno u funkciji i svojim zvukom krase i uveličavaju svako euharistijsko slavlje. Nažalost, od kada su postavljene, na njima nije izvršavan niti jedan veći popravak i kvalitetnije održavanje, uvijek zbog nedostatka sredstava, stoga danas one funkcioniraju tek sa 50% svoga kapaciteta i svakodnevno se i dalje sve više kvare. Nažalost, ono što nam je najteže, posljednjih godina u njih se uvukla crvotočina koja dodatno uništava sve svirale, ali i iz orgulja sve druge drvene predmete i namještaj u crkvi. pa tako i čudotvornu sliku Gospe od Pojišana, najvrijedniju ikonu našeg svetišta.
Da bi se sve to spriječilo i saniralo, orguljama je potrebna hitna restauracija. Prema pregledu i evidenciji orguljaške radionice „Mihaljević“ od 17. 09. 2009. kompletna prijeko potrebna restauracija iznosila bi 133.755,68 kn, prema utvrđenom planu obnove i troškovniku (u prilogu). Stoga Vas molimo da nam od danas pomognete svojim novčanim prilozima, prema vlastitim mogućnostima, u prikupljanju sredstava za obnovu. Svoj prilog možete staviti u za to označenu škrabicu (kraj župnog listića) ili osobno predati u sakristiji, a na svakom vašem daru Vam od srca zahvaljujemo!
Kada bude prikupljeno dovoljno sredstava krenuli bi u radove, nadamo se da će to biti na prolječe sljedeće godine...

Molimo učenike 1. i 2. razreda srednje škole, pripravnike za krizmu, ukoliko žele ove godine pristupiti primanju sakramenta krizme da se dođu upisati na župni vjeronauk! Upisati se mogu sada poslije nedjeljnih sv misa ili svaki dan u tjednu nakon večernje sv. mise u 19,30 sati.
Potaknite svoje srednjoškolce da se OBAVEZNO dođu upisati.

Također potićemo sve odrasle koji žele primiti sakramente krštenja, pričesti i krizme da se kroz ovaj mjesec jave u župni ured.

Vjeronauk u župi za sve uzraste, pripreme za odrasle koji žele primiti sakramente, kateheze za odrasle i biblijski utorak započinjemo od 4. listopada.

Školska godina je počela, pa potićemo svu djecu i mlade na redovit dolazak nedjeljom na sv. mise!

Sljedeća nedjelja je 26. kroz godinu, mise su po redovnom rasporedu u 8, 10, 11,30 i 19 sati

Više ostalih informacija, pogledajte na web stranici župe.
Od tiska preporučamo Glas Koncila, Živo vrelo... i ostali tisak.
UZMITE I ŽUPNI LISTIĆ, KOJEG VAM TOPLO PREPORUČAMO!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!