subota, 27. studenoga 2010.

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA – A

28. 11. 2010.

Današnjom  nedjeljom započinje vrijeme DOŠAŠĆA, naše intenzivne duhovne priprave i radosnog iščekivanja otajstva BOŽIĆA, također započinje i nova liturgijska godina - A

Večeras  u 19,00 sati – na večernjoj sv. Misi predstavit ćemo zajednici naše ovogodišnje kandidate za podjeljivanje sakramenta krizme! – svi učenici 2. razreda sr. škole,  budući krizmanici – trebaju obavezno doći na ovu sv. Misu!
Nakon sv. Mise, u 20,00 sati je roditeljski sastanak za njihove roditelje, pozivamo ih sve da obavezno dođu i ponesu pismo kojeg su kroz ovaj tjedan dobili poštom!

U PONEDJELJAK (sutra)  pa kroz cijelo došašće, kao duhovnu pripravu za Božić, počinjemo sa misama „zornicama“ ujutro u 6,30 sati svaki radni dan. Potičemo vas sve, osobito mlade, djecu i posebno ministrante i framaše! (kroz tjedan stoga nema mise u 8,00 sati)

Utorak:           Sv. Andrija, apostol, blagdan
Petak:              Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
Subota:           Sv. Ivan Damašćanski,prezbiter i crkveni naučitelj

Kroz tjedan su i ostale redovite kateheze i župni vjeronauk po redovitom rasporedu.
Ponedjeljak:    u 20,00 sati – kateheze za odrasle – hod u vjeri
Utorak:          Biblijski utorak,
Srijeda:            Susret FSR-a, FRAMe  i Probe župnog zbora
Četvrtak:         Marijina legija
Petak:              Kateheze za katekumene

Od danas u našoj župi na inicijativu naših župljana započinjemo i humanitarnu akciju „Javi mi se, bar za Božić..“
  • Svake nedjelje došašća prodavat će se pred crkvom prigodne Božićne čestitke koje će izrađivati framaši i naši mladi krizmanici, kupite ih i njima se javite svojim bližnjima, posebno onima koji su usamljeni i s kojima se niste dugo čuli ili razgovarali!
  • Također svake nedjelje došašća nakon misa pozivamo vas sve, posebno mlade i djecu,da kroz ovo vrijeme odvojite nešto što vam je najdraže, knjigu, igračku, ukrasni ili religiozni predmet, ili pak nešto slatkiša, uz taj dar  napišete vlastoručnu božićnu poruku i donesete to u naš župni ured. Sve prikupljene darove naši mladi će za Božić odnijeti djeci u dječjim domovima našeg grada i provesti jedan dan s njima!
Cilj ove akcije je pokloniti dio svojeg srca i svojeg obiteljskog božićnog ugođaja djeci koja svoje obitelji nemaju…Više informacija pogledajte vani na plakatu i na web stranici svetišta.

U sakristiji možete po prigodnoj cijeni nabaviti Novi zbornik o povijesti našeg Svetišta i kapucinskog samostana Gospe od Pojišana, te zidne kalendare za sljedeću godinu.

Više ostalih informacija, pogledajte na web stranici župe. Od tiska preporučamo Glas Koncila, Mali Koncil,  Ljudima prijatelj, Živo vrelo, ... i ostali tisak.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!