petak, 19. studenoga 2010.

34. NEDJELJA KROZ GODINU - SVETKOVINA KRISTA KRALJA

21. 11. 2010.

Nakon večernje sv. Mise, večeras u 20,00 sati u našem će svetištu prof. dr. Ivan Zirdum (ravnatelj katoličke izdavačke kuće „U pravi trenutak“) održati predavanje o ZDRAVOJ PRIRODNOJ HRANI I PREHRANI.
Sve vas pozivamo, jer je predavanje izuzetno vrijedno i zanimljivo.

Danas se i svečano slavi blagdan Gospe od Zdravlja kod braće franjevaca u gradu, pogledajte s tim u vezi plakat u oglasnoj ploči.

Ponedjeljak: Sv. Cecilija – djevica i mučenica, zaštitnica crkvenih pjevača i svirača
Srijeda: Sv. Andrija Dung Lac i drugovi vijetnamski mučenici
Četvrtak: Sv. Katarina Aleksandrijska (Sv. Kata)
PetaK: Sv. Leonardo Portomauricijski, franjevac, prezbiter
Subota: Sv. Franjo Antun Fasani, franjevac, prezbiter

U ponedjeljak, s početkom u 18,00 sati naše medicinske sestre će u vjeronaučnoj dvorani održati besplatnu akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Kroz tjedan su i ostale redovite kateheze i župni vjeronauk po redovitom rasporedu.
Ponedjeljak: u 20,00 sati – kateheze za odrasle – hod u vjeri
Utorak: Biblijski utorak, predavanje o značenju prvog, drugog i mogućeg trećeg židovskog hrama u Jeruzalemu, održat će fra Domagoj Runje,
prof. Biblije na KBF-u u Splitu
Srijeda: Susret FSR-a, FRAMe i Probe župnog zbora
Četvrtak: Marijina legija
Petak: Kateheze za katekumene

Sljedeća nedjelja je 1. Nedjelja došašća, njome započinjemo vrijeme DOŠAŠĆA, naše intenzivne duhovne priprave i radosnog iščekivanja otajstva BOŽIĆA.

Sljedeće nedjelje u 19,00 sati – na večernjoj sv. Misi predstavit ćemo zajednici naše ovogodišnje kandidate za podjeljivanje sakramenta krizme! – svi učenici 2. razreda sr. škole, budući krizmanici – trebaju obavezno doći na tu sv. Misu!
Nakon sv. Mise, u 20,00 sati je roditeljski sastanak za njihove roditelje.
Također pozivamo i sve roditelje ovogodišnjih krizmanika da obavezno dođu!

U sakristiji možete po prigodnoj cijeni nabaviti Novi zbornik o povijesti našeg Svetišta i kapucinskog samostana Gospe od Pojišana, te zidne kalendare za sljedeću godinu.

Više ostalih informacija, pogledajte na web stranici župe. Od tiska preporučamo Glas Koncila, Mali Koncil, Ljudima prijatelj, Živo vrelo, ... i ostali tisak.

Svima Vama, dragi župljani, od srca zahvaljujemo što ste se odazvali na naš poziv u prikupljanju sredstava za obnovu orgulja našega svetišta. Do sada smo Vašim darovima i donacijama različitih ustanova prikupili 110 000 kuna (od ukupno potrebnih 130 000).Radovi na orguljama će dakle započeti sredinom siječnja 2011. godine i trajati do Uskrsa. Svoj dar, ako to još nište učinili, možete ostaviti u za to označenoj škrabici na dnu naše crkve ili predati osobno u sakristiji!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!