subota, 9. travnja 2011.

5. KORIZMENA NEDJELJA (GLUHA) GODINA A


10. 4. 2011.

Danas pod večernjom sv. misom u 19,00 sati biti će treća provjera – skrutinij, ovogodišnjih katekumena – odraslih pripravnika za sakramente krštenje, pričesti i krizme.
Danas nakon večernje sv. mise u 19,00 sati u našoj crkvi imate priliku poslušati izvorne gregorijanske napjeve (gregorijanske korale)  u 20,00 sati je večeras koncert komornog mješovitog zbora „Schola Cantorum“. Sve vas toplo pozivamo!

Utorkom i petkom u 18,30 sati (prije večernje sv. mise) je pobožnost KRIŽNOG PUTA.
Kateheze kroz tjedan:
  • U PONEDEJLJAK, u 19,45. su kateheze za odrasle – hod u vjeri
  • UTORAK  prije večernje sv, mise molimo Obiteljski križni put.
  • Nakon sv. mise je Biblijski utorak:  tema ovog utorka je: KNJIGA O ESTERI
  • U SRIJEDU je u 20,15 susret mladu Nadbiskupskom sjemeništu,TEMA je „Je li znanost prevladala religiju?“ a o temi će govoriti akademik prof. Vladimir Paar, poznati hrvatski fizičar.
Do 19. travnja u našem gradu traju DANI KRŠĆANSKE KULTURE, raspored s programom svih događanja za svaki dan pogledajte vani u oglasnoj ploči.

U ovaj petak, 15. travnja, je križni put grada Splita po Marjanu. Počinje ispred crkve Sv. Frane na Rivi u 15 sati, a po završetku je sv. misa na Marjanu kod crkve Sv. Marije od sedam žalosti. Križni put i sv, misu predvodi naš Nadbiskup, po jedna obitelj iz svake župe nosi križ jednu postaju. Sve vas pozivamo!

U subotu, 16. travnja, u 19,00 sati je u našoj crkvi sv. misa sa molitvenim članovima Marijine Legije. Pozivamo sve članove M. legije, i sve štovatelje Blažene Djevice Marije.

Kroz ovaj tjedan je preduskrsna ispovijed za djecu, u crkvi umjesto sata školskog vjeronauka, o tome će djecu još obavijestiti njihovi školski vjeroučitelji.

SLJEDEĆA NEDJELJA je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE -  CVJETNICA.
  • u 10,00 sati je vani na oltarnom prostoru u dvorištu SVEČANI BLAGOSLOV MASLINOVIH GRANČICA, potom procesija i ulaz u crkvu, te sv. misa pod kojom se pjeva Muka Gospodina našeg Isusa Krista po Mateju.SVE VAS STOGA U ŠTO VEĆEM BROJU POZIVAMO NA BLAGOSLOV I ŽUPNU MISU U 10 SATI!
  • navečer, na Cvjetnicu, u 19,00 sati je pokorničko bogoslužje i sv. ispovijed za odrasle  - pozivamo vas da na p.bogoslužje dođete svi i da se ispovijedite, kako ne bi nastale velike gužve pred Uskrs.
sv. ispovijed za bolesnike u župi je u ponedjeljak nakon Cvjetnice, kroz jutarnje sate, molimo Vas da nam kroz ovaj tjedan prijavite vaše bolesnike
  • sv. ispovijed za krizmanike i mlade naše župe je također u ponedjeljak iza Cvjetnice, u 20,00 sati. Roditelji, potaknite svoje mlade!
Od tiska preporučamo izloženo, POSEBNO Glas Koncila i naš ŽUPNI LISTIĆ.
Uz župni listić na posebnom letku obavezno uzmite poruku naših biskupa vezanu uz aktualni popis stanovništva koji je u toku i podjelite je i drugima!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!