subota, 13. kolovoza 2011.

20. NEDJELJA KROZ GODINU


14. 8. 2011.

PONEDJELJAK:       UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE – SVETKOVINA
Utorak:           Sv. Stjepan Ugarski
Subota:           Sv. Bernard, opat i crkveni naučitelj

Danas večernjom sv. misom završava trodnevna duhovna priprava za svetkovinu Velike Gospe. Nakon sv. mise večeras biti će završno euharistijsko klanjanje.

Sutra, u ponedjeljak, je za naš grad Split i ovo naše svetište posebno značajna, Svetkovinu Velike Gospe:

Sv. mise su kroz jutro u našem svetištu u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati.
Na kraju sv. mise u 10 sati čudotvorna slika naše pojišanske Gospe se iznosi i svečano prenosi u katedralu gdje ostaje do 18,oo sati.
U vrijeme jutarnjih misa, te poslijepodne od 17 sati je prilika za sv. ispovijed!

u 18,00 sati počinje SVEČANA ZAVJETNA PROCESIJA od katedrale ulicama grada do našeg svetišta. Svečanu koncelebriranu sv. misu po dolasku procesije, u 19,00 sati na otvorenom kraj našeg svetišta već tradicionalno predvodi i propovijeda msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, uz koncelebraciju našeg generalnog definitora fra Jure Šarčevića i te ostale braće kapucina i svećenika župa našeg grada.

Odlukom nove Provincijalne uprave Hrvatske kapucinske provincije i potvrdom našeg nadbiskupa msgr. Marina Barišića danom 17. kolovoza razrješuje se dosadašnje službe župnika ove župe fra Miljenko Vrabec, koji odlazi na novu dužnost u župu Sv. Leopolda Madića i kapucinski samostan Sv. Jakova u Osijeku, a novim župnikom ove župe imenovan je fra Anto Pervan, dosadašnji župnik župe Gospe Lurdske u Rijeci.

Primopredaja župe i uvođenje u službu novog župnika biti će u subotu 3. rujna pod večernjom sv. misom, a oproštajna sv. misa dosadašnjeg župnika fra Miljenka biti će u nedjelju 4. rujna.

Novoimenovanom župniku fra Anti Pervanu želimo Božji blagoslov i zagovor Gospe od Pojišana u upravljanju ovom župom kroz naredne 3 godine!

Nakon večernje sv. mise u dvorištu našeg svetišta imate priliku nabaviti mnoge nabožne predmete i uspomene, posebno preporučamo Zbornik o našem svetištu i kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana po promotivnoj cijeni od 50 kuna!

Tisak: preporučamo Glas Koncila – u njemu posebno preprućamo reportažu sa detaljnim informacijama o sporu oko vračanja benediktinskog samostana u Dajli u Porečko-Pulskoj biskupiji, te reportažu o marijanskim svetištima u Hrvatskoj među kojima su i naše svetište Gospe od Pojišana u Splitu i svetište Gospe Lurdske u Rijeci!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!