subota, 5. ožujka 2016.

4. KORIZMENA NEDJELJA C


6. 3. 2016.

Današnja nedjelja je ujedno i prva nedjelja u mjesecu – molimo za Duhovna zvanja Crkve – i prikupljamo vaše dobrovoljne priloge za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete staviti u škrabicu na dnu crkve označenu „za sjemenište“. Na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!

Podsjećamo na pobožnost križnog puta utorkom i petkom u 18,30 sati, te također na redoviti vjeronauk za srednjoškolce, krizmanike i prvopričesnike.
Biblijska srijeda – čitanje, proučavanje i tumačenje Božje Riječi - Biblije – je srijedom u 20,00 sati

U četvrtak je poslije večernje sv. mise euharistijsko klanjanje. U petak je u 20,00 sati redoviti susret Frame i proba župnog zbora mladih.

Još ima mjesta za Svjetski susret mladih u Krakowu od 25. srpnja do 3. kolovoza ove godine, pozivamo sve mlade koji bi htjeli ići, a još se nisu prijavili – da se prijave u župnom uredu. Dobna granica je od 18. do 30. godina!

U ovu subotu 12. ožujka polazimo na naše 4. župno hodočašće u svetišta naše nadbiskupije u kojima su otvorena vrata milosrđa. Ove subote hodočastimo u našu splitsku Katedralu. Molimo vas da se okupimo kao župa u što većem broju! Početak i priprema hodočasnika je u našoj crkvi na Pojišanu u 16,30 sati, polazak pješice prema katedrali je u 16,45 sati. Po dolasku proći ćemo kroz Vrata Milosrđa, pripremiti se za sv. Ispovijed, pristupiti sv. Ispovijedi, te je u 18,00 sati zajednička sv. Misa.

Također ove subote, 12. ožujka, u našem gradu počinju Dani Kršćanske kulture, koji će trajati 3 dana sa iznimno bogatim kršćansko-duhovnim programom na raznim sakralnim lokacijama našeg grada. Cjelokupni program možete pogledati vani u oglasnoj ploči na plakatu, ili uzeti prospekt sa programom na izlazu iz crkve. CJELOKUPNI PROGRAM DANA KRŠĆANSKE KULTURE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

U sklopu Godine Milosrđa – dolazi nam u Hrvatsku relikvija neraspadnutog tijela Sv. Leopolda Mandića. Tijelo Sv. Leopolda biti će izloženo u našem svetištu Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu. Stoga organiziramo dvodnevno hodočašće iz naše župe za taj događaj, 15. i 16. travnja. U sklopu hodočašća posjetiti ćemo Zagrebačku katedralu, grob bl. Alojzija Stepinca, muzej Alojzija Stepinca, relikviju tijela Sv. Leopolda Mandića u Zagrebačkoj Dubravi, Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu i Krašić – rodno mjesto i dom bl. Alojzija Stepinca. Još ima nešto malo mjesta pa požurite s prijavom! Cijena je 400kn. Prijaviti se možete u župnom uredu.
CJELOKUPNI PROGRAM BORAVKA RELIKVIJA TIJELA SV. LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA U ZAGREBU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Sljedeća nedjelja je 5. Korizmena nedjelja.
Pozivamo Vas sljedeće nedjelje na glazbenu duhovnu obnovu u našoj crkvi – korizmeni koncert starih vrijednih korizmenih sakralnih napjeva. Koncert počinje u 20,00 sati, a izvodit će ga naš župni zbor uz pratnju duhovnih razmišljanja.

Preporučamo katolički tisak na štandu za tisak kraj ulaza u crkvu, te također pogledajte ostale obavijesti na oglasnoj ploči ispred crkve.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!