subota, 2. listopada 2010.

27. NEDJELJA KROZ GODINU


03. 10. 2010.

Danas je prva nedjelja u mjesecu, molitvena za duhovna zvanja naše župe i Crkve i sabirna za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj prilog možete staviti u škarbicu „za naše sjemenište“.

Danas pod misom u 11,30 sati biti će zaziv Duha Svetoga za sutrašnji početak školske, akademske i vjeronaučne godine. Pozivamo sve učenike, profesore i odgojitelje!

Današnja nedjelja je i uočnica sutrašnjeg blagdana Sv. Franje. Pod večernjom Sv. Misom u 19,00 sati biti će „Obred preminuća Sv. Franje“ pod kojim ćemo mi braća kapucini, sestre Sv. Križa i braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda obnoviti svoje redovničke zavjete, a braća i sestre Franjevačke mladeži svoja obečanja. Toplo vas sve pozivamo na današnju večernju sv. misu!

Ponedjeljak:  Sv. Franjo Asiški, blagdan. Sv. mise su u 08,00 jutarnja
i svečana misa blagdana u 19,00 sati
Četvrtak:         Bl. Djevica Marija od Sv. Krunice  - spomendan

Sutra, u ponedjeljak, 4. listopada započinje župni vjeronauk za sve uzraste osnovne i srednje škole! Raspored vjeronauka pogledajte na oglasnoj ploći u dvorištu crkve!
Posebno na župni vjeronauk pozivamo učenike 3. razreda O. Š. – pripravnike za sakramenat prve pričesti, te 1. i 2. razreda srednje škole – pripravnike za sakramenat krizme!
Vi im, dragi roditelji i obitelji, u njihovoj pripremi i redovitom pohađanju župnog vjeronauka i nedjeljne sv. mise budite primjer i poticaj, to je vaša kršćanska i roditeljska dužnost!

Započinju i ostali redoviti susreti i kateheze u župi prema rasporedu:
UTORAK:      Biblijski utorak u 19,45 sati – tema: izbor i pomazanje kralja Davida
SRIJEDA:      Susret Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u 20,00 sati
                        Probe župnog zbora u 19,30 sati
ČETVRTAK: Susret Marijine legije u 20,00 sati
PETAK:          Kateheze za katekumene: odrasle osobe koji žele primiti sakramente krštenja, pričesti i krizme – u 20,00 sati
SUBOTA:      Probe i pouka za nove i stare ministrante u 9,00 sati
                       Pjevanje za prvopričesnike u 10,00 satiSljedeća nedjelja je 28. kroz godinu, u našem svetištu obilježavamo „Dane kruha“ , u 11,30 sati biti će sv. misa zahvale za plodove zemlje, a nakon mise u prostoru ispred crkve blagoslov kruha. Pozivamo vas sve koji god želite i možete donesite kruh i krušne proizvode na blagoslov koji će se potom podijeliti, (kako je to bilo i prošle godine).

Ima još mjesta za župno hodočašće u Rijeku i Trsat, za proslavu 400-godišnjice djelovanja kapucina u Hrvatskoj. Polazak je u subotu 16. listopada ispred crkve u 5,00 sati ujutro, a cijena je 150 kn. Prijaviti se možete u župnom uredu
  
Zahvaljujemo svima Vama, dragi župljani, koji ste se odazvali na našu akciju prikupljanja novčanih sredstava za obnovu orgulja našega svetišta! Do sada je prikupljeno oko 20 000 kuna! (Treba prikupiti još barem 100 tisuća...) Pozivamo vas i ostale, koji se još niste odazvali da nam pomognete prema vlastitim mogućnostima. Svoj prilog možete ostaviti u sakristiji. Na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!.

 Više ostalih informacija, pogledajte na web stranici župe.
Od tiska preporučamo Glas Koncila, Živo vrelo, ... i ostali tisak.
UZMITE I ŽUPNI LISTIĆ, KOJEG VAM TOPLO PREPORUČAMO!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!