petak, 27. studenoga 2015.

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA C

29. 11. 2015.

Današnjom nedjeljom započinje ADVENT – DOŠAŠĆE – vrijeme naše priprave i radosnog išćekivanja Gospodinova rođenja, te ujedno i nova liturgijska godina C.
Kroz ovo vrijeme budimo sabrani, odložimo svaki vid pretjerane zabave, posvetimo se više molitvi, pokori i obračenju – od nas se očekuje budnost i veća sabranost nego inaće!

Zato kao vid naše male žrtve, budnosti i priprave u došašću, od sutra (ponedjeljka) započinjemo MISE ZORNICE – koje će biti svaki dan (osim nedjelje) ujutro u 6,30 sati. Dođimo u što većem broju, budni u molitvi i raspjevani Gospodinu na slavu!

Danas i sutra kroz cijeli dan u velikoj dvorani našega samostana traje Adventska misijska prodajna izložbadođite, zavirite, možete pronači mnoštvo ručnih radova koje možete uzeti kao božićni poklon nekome ili upotrijebiti za ukrašavanje svoga doma. Sav prihod ide za pomoć misijama u Tanzaniji i Haitiju koje vode naše sestre Služavke Malog Isusa.

Sutra, u ponedjeljak, naše društvo Katoličkih medicinskih sestara i tehničara organizira akciju besplatne kontrole krvnog tlaka i šećera u našoj vjeronaučnoj dvorani nakon mise zornice.

Petak je prvi u mjesecu, poći ćemo u posjet bolesnicima kojima inaće idemo za prvi petak.
U Petak će, poslije večernje sv. mise u dvorani našega samostana biti predstavljanje nove knjige „Zbilja Duha“ autora g. Mladenka Spahije. Pozivamo Vas sve!

·       U ovom tjednu župni vjeronauk je prema redovitom rasporedu, u srijedu vas pozivamo na biblijski susret u 20,00 sati, u četvrtak je nakon mise euharistijsko klanjanje, susret franjevačke mladeži je u petak u 20,00 sati, a proba zbora mladih je u petak u 21,00 sat i u subotu u 16,00 sati

Kroz ovaj tjedan provodimo humanitarnu akciju „ZA DJEČJI OSMIJEH– pozivamo vas sve koji god možete da kroz ove dane donesete dječju hranu, igračke, higijenske potrepštine za malu djecu koje ćemo za blagdan Sv. Nikole pokloniti djeci o kojoj skrbi naš Nadbiskupijski Caritas. Također možete ostaviti i novčane priloge. Na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!

Sljedeća nedjelja je 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ujedno je blagdan i Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i djece!.
·       Sljedeće nedjelje svu malu djecu, prvoškolce i prvopričesnike pozivamo posebno na sv. misu u 11,30 sati. Nakon nje biti će doćek Sv. Nikole, koji će djeci (ako budu dobra!) podijeliti i prigodne darove.

·       Na večernju svečanu sv. misu u 19,00 sati osobito pozivamo sve pomorce i njihove obitelji, te učenike, studente i profesore pomosrkih učilišta – sv. misu će predvoditi fra Domagoj Runje – profesor na KBFu u Splitu. Pozivamo također i sve vas ostale vjernike!

Od tiska preporučamo: novi broj Glasa Koncila.

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!