subota, 5. prosinca 2015.

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA C

6. 12. 2015.

Ova nedjelja ujedno je i prva u mjesecu, molimo za duhovna zvanja i prikupljamo vaše priloge za odgoj svećeničkih kandidata, svoj prilog za njih možete staviti u škrabicu na izlazu iz crkve označenu „za sjemenište“. Hvala!

Danas slavimo i blagdan Sv. Nikole biskupa, zaštitnika pomoraca i djece:
U 11,30 je misa za djecu nakon koje će biti doček Sv. Nikole
U 19,00 je misa za sve pomorce, profesore, studente i učenike pomorskih učilišta, sv. misu predvodi fra Domagoj Runje, profesor KBF-a u Splitu. Pozivamo navečer sve pomorce!

Potićemo Vas kroz ovo vrijeme došašća na jutarnje mise zornice u našoj župi, radnim danom i subotom u 6,30 sati!

U ponedjeljak je spomen Sv. Ambrozija, biskupa i crkvenog naučitelja
U utorak je SVETKOVINA BEZGREŠNOG ZAČEČA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
U našem su svetištu sv. mise: u 6,30 (zornica), u 10,00 i 19,00 sati

U UTORAK OVOM SVETKOVINOM ZAPOČINJE I GODINA BOŽEJG MILOSRĐA. Papa Franjo će u Vatikanu svećano otvoriti VRATA MILOSRĐA, a sve Vas pozivamo u našoj župi u utorak u što većem broju na večernju sv. misu u 19,00 sati kojojm će biti otvaranje i predstavljanje Godine Milosrđa za našu župu.
Naše svetište posvećeno je Gospi od Pojišana – majci milosrđa (kako svjedoći natpis na ulazu u crkvu) stoga će u ovoj godini i ovo naše svetište biti od posebnog značaja!
GODINA BOŽJEG MILOSRĐA – za Crkvu znaći da će svi svećenici i cijela Crkva biti dostupnija za sakramenat ispovijedi, za sve one koji su zavedeni grijehom i slabostima, a žele ih se osloboditi, za sve one koji žele primiti sakramente i za sve one koji se žele odvratiti od svojeg dosadašnjeg lošeg života i poći na put obračenja...
Papa će u veljači 2016., na srijedu pepelnicu, imenovati posebne Misionare milosrđa koji će širom svijeta biti na raspolaganju vjernicima. Jedan od njih biti će tako od veljače i ovdje u našem Svetištu. Više o svemu ovome, te također o hodočašćima u Asiz, Rim i Zagreb iz naše župe biti će rečeno u utorak navećer, pa dođimo!

Više informacija o Godini Milosrđa možete pogledati OVDJE, a informacije o najvažnijim događajima u Godini Milosrđa OVDJE.
Svima Vama koji ste kroz ovaj tjedan donirali darove za djecu, za Caritas, od srca u njihovo ime zahvaljujemo! Dječji darovi biti će predani u ponedjeljak u Nadbiskupijski Caritas.

Sljedeća nedjelja je 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ujedno je NEDJELJA CARITASA, nedjelja kojom posebno mislimo na potrebite i siromašne
      Stoga već ove nedjelje na izlazi uz crkve na drugoj škrabici označenoj „za Caritas“ uzmite kuverte Hrvatskog Caritasa kojima ćete sljedeće nedjelje donjeti svoje priloge.

SLJEDEĆU NEDJELJU, NA TREĆU NEDJELJU DOŠAŠĆA UJEDNO JE I SVEĆANO OTVARANJE GODINE MILOSRĐA ZA NAŠU NADBISKUPIJU I VRATA MILOSRĐA NA KATEDRALI SV. DUJE – pozivamo Vas sve zato u što većem broju sljedeće nedjelje u katedralu na večernju sv. misu, kojom će naš Nadbiskup u koncelebraciji sa svim svećenicima otvoriti Godinu Milosrđa za našu Nadbiskupiju!

Molimo obavezno pogledajte ostale informacije O SUSRETIMA ZA STUDENTE I MLADE u STUDENTSKOM KAMPUSU I NADBISKUPSKOM SJEMENIŠTU kroz ovaj tjedan.

Od tiska posebno preporučamo Glas Koncila u kojem ćete osobito naći više informacija o Godini Milosrđa.
U sakristiji možete nabaviti prigodne zidne kalendare za sljedeću 2016. godinu!

Nema komentara:

Povežite se sa župljanima preko alatne trake vašeg web-preglednika!

toolbar powered by Conduit
Klikom na "Gospa Pojišan" iznad instaliraj toolbar na ovu stranicu i poveži se u župnu zajednicu!